Veelgestelde vragen

Aandrijving Slangenpomp

Wat is de aandrijving van een slangenpomp?

De aandrijving van de slangenpomp is gebaseerd op een draaiende rotor die met behulp van nokken/schoenen op de peristaltische slang drukken en zo de vloeistof door de pomp kunnen verpompen. Dit vormt de basis voor de aandrijving van een slangenpomp/peristaltische pomp.

Voordelen van dit type aandrijving

Dit type aandrijving biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van andere verdringerpompen. Zo biedt dit type aandrijving het voordeel dat u vloeistoffen twee kanten op kunt verpompen doordat de rotor simpelweg twee kanten op te draaien is. Daarnaast biedt dit type aandrijving ook het voordeel dat de vloeistof alleen in aanraking komt met de peristaltische slang. Hierdoor is de peristaltische slang eigenlijk het enige onderdeel wat vervangen moet worden.
 
De aandrijving in de slangenpomp is een belangrijke graadmeter die bepalend is voor de capaciteit van de peristaltische pomp. Wilt u een hoog aantal liters per uur doseren? Dan kunt u bijvoorbeeld het aantal rotaties per minuut (RPM) verhogen. Houd er wel rekening mee dat de totale capaciteit niet alleen bepaald wordt door het aantal rotaties per minuut, maar ook door de dikte van de peristaltische slang.
Aandrijving Slangenpomp

Peristaltische pomp kopen?

Wij bieden een breed assortiment aan slangenpompen van diverse hoogwaardige merken voor iedere doseertaak. Of u nu op zoek bent naar een slangenpomp met een lage capaciteit of een industriële pomp met een hoge capaciteit en ATEX certificering.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl