Peristaltische Slang

Wat is een peristaltische slang?

De naamgever van de slangenpomp is de peristaltische slang. Deze slang zorgt ervoor dat de nokken of schoenen het te verpompen medium vooruit kunnen duwen. De peristaltische slangen worden gemaakt uit diverse materialen zoals silicone, santoprene, rubber, butyl enzovoort. Het is erg belangrijk om van te voren te bepalen of het materiaal van de peristaltische slang bestand is tegen de te verpompen vloeistof. Er zijn diverse methoden om dit vast te stellen.

Onderdompelingstest

Een goede methode om erachter te komen of de peristaltische slang van de slangenpomp geschikt is voor het te verpompen medium is door een stukje (4 á 5 cm) van een nieuwe slang in tweeën te knippen en één stukje onder te dompelen in de vloeistof die u wilt verpompen en dit dan vervolgens 48 uur te laten staan. Het andere stukje werkt als referentie. Na 48 uur haalt u het stukje peristaltische slang uit de oplossing en vergelijkt u het met het referentie stukje op slijtage, opzwellen, aantasting en dergelijken. Is er geen verschil? Dan is deze slang geschikt om het medium te verpompen. Ziet u wel aantasting? Dan is een ander materiaal peristaltische slang wellicht een betere keuze.

Peristaltische slang kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische slangen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Bekijk hieronder een aantal van onze peristaltische slangen die geschikt zijn voor pompen van o.a. Microdos, Watson Marlow en slangenpomp van ander fabrikanten. Deze peristaltische slangen zijn gemaakt van silicone/santopreen en hebben elk hun eigen chemische bestendigheid tegen aggressieve chemische vloeistoffen.

Peristaltische Slang Silicone

Peristaltische slang silicone

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn silicone materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Peristaltische Slang Santopreen

Peristaltische slang santopreen

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn santoprene materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Pompkop Peristaltische Pomp

Watson Marlow Qdos 30 Pompkop

Pompkop die is gemaakt voor slangenpompen van Watson Marlow. Beschikt over lekdetectie en is zeer eenvoudig te installeren. Gepatenteerd systeem.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl