Kenniscentrum

Azijnzuur doseren met Slangenpomp

De oorsprong van azijnzuur

Azijnzuur, een zwakkere zuur, met een sterke geur. Azijnzuur geeft u misschien het idee dat het minder gevaarlijk is omdat het een zwakke zuur is, maar niets is minder waar. Ook deze is brandbaar en corrosief, net als alle andere zuren. Azijnzuur is vooral bekend van het gewone azijn. De naam azijn komt ook van azijnzuur, omdat er tussen de 4 en 15% aan azijnzuur in azijn zit. Dit azijnzuur is dan samengevoegd en gemengd met water. Dat is niet het enige waar azijnzuur handig voor is. Het is bijvoorbeeld ook handig als schoonmaakmiddel, onkruidbestrijding en natuurlijk voedsel.

Azijnzuur doseren

Azijnzuur is, zoals net al aangegeven, een zwakke zuur, maar geen ongevaarlijke. Azijnzuur is bijvoorbeeld een brandbare zuur, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwavelzuur, welke niet brandbaar is. Azijnzuur is ook nog corrosief en oxiderend, wat hem nog gevaarlijker maakt. Ook moet er rekening worden gehouden met het feit dat azijnzuur oplost in diverse stoffen. Zo lost het bijvoorbeeld op in water, ethanol, glycerol, etc. Het is dus aan te raden om de opslag hier aan aan te passen. Om deze reden is aangeraden om een speciale slangenpomp te nemen die is aangepast aan de corrosieve aard van azijnzuur. Anders zou het door de meeste soorten slangenpompen heen bijten.

microdos slangenpomp

Pluspunten van azijnzuur doseren

  • Azijnzuur is een veelzijdig zuur.
  • Azijnzuur is een zwakke zuur, waardoor het pH waardes regelen makkelijker maakt.

Minpunten van azijnzuur doseren

  • Het is een snel brandbare stof.
  • Het is een corrosieve stof, die vooral extreme gevolgen heeft op huid en ogen.

Azijnzuur doseren met een slangenpomp

Net zoals hierboven al is aangegeven, is het aan te raden om een speciale doseerpomp te gebruiken. Het garandeert sowieso meer veiligheid en zal de kans op het versnellende proces van verwoesting flink tegengaan. Heeft u interesse? Bekijk dan eens ons aanbod in de webshop!

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl