Veelgestelde vragen

Opvoerhoogte Slangenpomp

Welke opvoerhoogte heb ik nodig?

Om erachter te komen wat de opvoerhoogte van een slangenpomp is gaan we eerst kijken wat de betekenis van opvoerhoogte is. De betekenis van opvoerhoogte is de hoogte tot waar een vloeistof door een pomp omhoog kan worden gebracht. Het kan worden gezien als de hoogte waarop water door een pomp kan worden gebracht in een denkbeeldige verticale pijp bevestigd aan de slangenpomp. Een ander woord is meter waterkolom (mwk). Omgerekend is 1 mwk hetzelfde als 0,098 bar. Dus wil je 10 meter oppompen, dan heb je dus ongeveer 10 bar nodig. Er zijn voor de bepaling van de opvoerhoogte een hoop variabelen waar je rekening mee moet houden: eventuele druk die nodig is voor het gebruik van bijvoorbeeld sprinklers of andere apparaten, wrijvingsverlies in de leidingen door materiaal of bochten in leidingen, de pershoogte en de zuighoogte. Wil je graag meer informatie over de benodigde opvoerhoogte die je nodig hebt, neem dan contact met ons op.

Slangenpomp kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische pompen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Voor iedere portemonnee en voor iedere doseertoepassing. Bekijk hieronder een aantal van onze meest populaire slangenpompen van de merken Microdos en Watson Marlow.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl