Kenniscentrum

Natronloog doseren met Slangenpomp

De oorsprong van natronloog

Natronloog, ook wel bekend als kaligene, is een waterige oplossing van natriumhydroxide. De oplossing van natriumhydroxide (Natronloog) is enorm basisch. Ook is het het slimst om deze stof zo ver mogelijk uit de buurt te houden van zure oplossingen, zoals bijvoorbeeld zoutzuur, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Om uw eigen veiligheid te garanderen moet u ook bij meer als 2% concentratie van natronloog, een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen dragen.

Natronloog doseren

Natronloog kan heel goed ondersteunen bij het beïnvloeden van de pH waardes, door zijn basische aard. Dit werkt natuurlijk enkel als uw pH waardes te zuur zijn, anders wordt het nog basischer als gewild. Indien u het zuurder wilt, hebben wij diverse zuren op onze site die daarmee zouden kunnen helpen. Wel heeft natronloog een speciale doseerpomp nodig, omdat natronloog een corrosieve stof is, en dit bijt door veel materialen, waaronder de materialen die worden gebruikt bij het maken van doseerpompen. Zorg er dus ten alle tijden voor dat u duidelijkheid heeft over van welk materiaal de doseerpomp is gemaakt. Natronloog wordt wel enkel gezien als corrosief, op het moment dat de concentratie meer als 2% bedraagt. Indien u interesse heeft in het kopen van een pomp gemaakt van PVDF, is dit sterk afgeraden indien u natronloog gaat gebruiken, aangezien natronloog ook door PVDF heen bijt. Wij hebben in onze webshop een pomp die wel aan de eisen voldoet.

microdos slangenpomp

Pluspunten van natronloog doseren

  • Is een basische stof.
  • Kan pH waardes basischer maken.
  • Kan worden gebruikt voor verzeping van vetten.
 •  
 •  

Minpunten van natronloog doseren

  • Een extreem corrosieve stof.
  • Extreem gevaarlijk bij direct aanraking met huid of ogen.
 •  

Natronloog doseren met een slangenpomp

Zoals hierboven al aangegeven, is het handig om alle specificaties van het product duidelijk te hebben voor u hem koopt, en dat het is aangepast voor natronloog.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl