Merken

Watson Marlow Slangenpompen

Watson Marlow. Het bedrijf.

Een fabrikant gespecialiseerd in het ontwerp en bouw van verschillende typen slangenpomp is Watson Marlow. Watson Marlow is opgericht in 1956 in het Engelse Buckinghamshire met de focus op medische slangenpompen. Inmiddels is Watson Marlow wereldwijd marktleider op het gebied van peristaltische pompen en heeft inmiddels meer dan een miljoen stuks verkocht. Dit komt mede door het zeer complete assortiment, van enkele microliters per minuut tot 100 m3/h en alles er tussenin. Voornamelijk binnen de food sector en in laboratoria is de slangenpomp van Watson Marlow de meest gekozen slangendoseerpomp. Om ook de (proces) industrie beter te kunnen voorzien heeft Watson Marlow onder andere de Qdos 30 in het productgamma.

Watson Marlow Qdos 30 Slangenpomp

De Qdos 30 is een slangenpomp met een zeer breed toepassingsspectrum. Het grote voordeel is dat er geen kleppen benodigd zijn en dus de operationele kosten lager liggen dan de membraandoseerpomp. De volumestroom is instelbaar van 0.1 milliliter per minuut tot 500 ml/min (30 liter per uur) op een maximale druk van 7 bar! De volumestroom is zeer constant bij verschillende tegendrukken. De Qdos 30 is aanstuurbaar via PROFIBUS, 4-20 mA signaal maar natuurlijk ook manueel instelbaar via het duidelijke en meertalige TFT scherm. Veiligheid is een zeer belangrijke factor binnen de procesindustrie. Een nadeel van de slangenpomp kan zijn dat bij een breuk van de slang de te verpompen vloeistof uit de pomp loopt, iets wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De Qdos 30 lost dit op, door de speciale pompkop met lekdetectie blijft het systeem altijd veilig. De eigen productie van peristaltische slangen en de ruime materiaalkeuze zorgt er tevens voor dat het scheuren van slangen en lekkages tot een minimum beperkt blijven.

Onderhoud van de Qdos 30 is zeer eenvoudig, door het speciale pompkop systeem is er geen gereedschap nodig om deze te wisselen, wat de downtime tot een minimum beperkt.

Een filmpje over de Qdos 30 vind u hieronder:

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30 Eigenschappen

  • Volumestroom instelbaar van 0,1 milliliter tot 500 ml per minuut (5000:1!)
  • Gereedschaploos onderhoud
  • Zeer veilige, dichte pompkop met lekdetectie
  • Duidelijk TFT display
  • Aanstuurbaar via PROFIBUS of 4-20 mA.

Wilt u meer informatie over deze pomp of wenst u er een aan te schaffen, onze webshop vindt u hier.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl