Kennisbank

Pulsatiedemper Slangenpomp

Wat is een pulsatiedemper voor een slangenpomp?

Een pulsatiedemper voor een slangenpomp is een apparaat dat zowel aan de perszijde als de zuigzijde kan worden geplaatst. Aan de perszijde is de pulsatiedemper voornamelijk bedoeld om pulsaties, vibraties en geluidsniveau zoveel mogelijk te beperken. Dit wordt tot stand gebracht door de peristaltische slangen in een stalen cilinder te plaatsen die wordt omgeven door perslucht of gas. Door deze pulsaties, vibraties en het geluidsniveau te beperken verhoogt u de pompcapaciteit en de levensduur van de peristaltische slang. Op de lange termijn is de aanschaf van een pulsatiedemper dus zeker een kostenefficiënt middel. Een pulsatiedemper aan de zuigzijde is voornamelijk bedoeld om capaciteitsverlies te voorkomen en de levensduur van een peristaltische slang te verlengen. Dus ook voor dit type pulsatiedemper geldt dat het op de langere termijn zeker een kostenefficiënt middel is.

Slangenpomp kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische pompen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Voor iedere portemonnee en voor iedere doseertoepassing. Bekijk hieronder een aantal van onze meest populaire slangenpompen van de merken Microdos en Watson Marlow.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

info@dutchwatertech.nl