Veelgestelde vragen

Slangenpomp inzetten als zuurpomp

Slangenpomp inzetten als zuurpomp. Waar moet ik op letten?

Bent u op zoek naar een pomp waarmee je zure en corrosieve vloeistoffen wilt doseren? Met andere woorden, bent u op zoek naar een zuurpomp? Dan is een slangenpomp zeker geen onverstandige keuze. U moet echter wel op een aantal dingen letten wanneer u gebruikt wilt maken van een slangenpomp als zuurpomp:
Hoeveel vloeistof wilt u dat de slangenpomp per uur doseert?
Een zeer belangrijke vraag, omdat iedere slangenpomp een andere capaciteit heeft.
 
Wilt u dat de slangenpomp continu doseert?
Wilt u een vloeistof met een hoge zuurgraad continu doseren of wilt u een vloeistof doseren op basis van meetwaarden of simpelweg door middel van een timer. Dit zijn tevens vraagstukken die zeer belangrijk zijn voordat u tot aankoop van een zuurpomp overgaat.
 
Word de slangenpomp aangesloten op 12v, 24v of 230v?
Slangenpompen zijn er in alle soorten en maten. Zo onderscheiden slangenpompen zich ook op basis van voltage. Met name de peristaltische pompjes met een lager voltage zijn met name geschikt voor inbouw en kunnen in veel gevallen niet direct vanuit de pomp aangestuurd worden.
 
Welke vloeistof wilt u doseren?
Dit is een van de belangrijkste vragen die u zichzelf moet stellen. Vloeistoffen met een hoge zuurgraad en hoge corrosiviteit hebben vaak een beschadigende werking wanneer dit in aanraking komt met bepaalde materialen. Je moet bij ieder onderdeel wat in aanraking komt met de corrosieve vloeistof dus denken aan de chemische bestendigheid. Een van de grote voordelen van een peristaltische pomp is dat dit eigenlijk alleen maar beperkt blijft tot de peristaltische slang. De chemische bestendigheid van een peristaltische slang is dus van groot belang. Onderzoek welke zure stoffen u wilt doseren en welke materialen hier tegen bestand zijn. Niet helemaal zeker of een materiaal bestand is tegen de vloeistof die u wilt doseren? Maakt u dan eens gebruik van de onderdompelingstest waarin u de chemische bestendigheid van het materiaal kunt testen.
 
Over het algemeen worden peristaltische slangen gebruikt die gemaakt zijn van het volgende materiaal:
 
  • Silicone (chemische bestendigheid)
  • Santopreen (chemische bestendigheid)
Wat is de temperatuur van de vloeistof die u wilt doseren?
Naast het type vloeistof is ook de temperatuur van de vloeistof belangrijk. Let ook bij hogere temperaturen na over het materiaal waaruit de peristaltische slang moet bestaan.

Zuurpomp en peristaltische slang kopen?

Wij bieden een breed aantal slangenpomp die zeker geschikt zijn als zuurpomp. Wij bieden slangenpompen en met name peristaltische slangen die een hoge chemische resistentie hebben waardoor ze uitstekend zijn te gebruiken voor het industrieel doseren van vloeistoffen met een hoge zuurgraad en corrosiviteit.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Peristaltische Slang Silicone

Peristaltische slang silicone

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn silicone materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Peristaltische Slang Santopreen

Peristaltische slang santopreen

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn santoprene materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Pompkop Peristaltische Pomp

Watson Marlow Qdos 30 Pompkop

Pompkop die is gemaakt voor slangenpompen van Watson Marlow. Beschikt over lekdetectie en is zeer eenvoudig te installeren. Gepatenteerd systeem.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl