Kenniscentrum

Salpeterzuur doseren met Slangenpomp

De oorsprong van salpeterzuur

In de 17de eeuw, is salpeterzuur voor het eerst gebruikt om er een product van te proberen te maken. Dit is ook gelukt, aangezien ze toen geconcentreerde salpeterzuur ontdekt. Maar de ontdekking van geconcentreerd salpeterzuur ontplofte pas rond de 19de eeuw. Van toen af, werden er massaproductie’s salpeterzuur geproduceerd, op een milieuonvriendelijke manier. Gelukkig is dit 100 jaar later opgelost, en maken wij nu nog steeds gebruik van deze tactiek.

Salpeterzuur doseren

In tegenstelling tot zwavelzuur, is salpeterzuur uitermate brandbaar. Niet alleen dat, maar het is ook nog eens corrosief en oxiderend. Dit vergroot de gevaren van deze stof. Wilt u deze dus gaan doseren, zijn er diverse regels welke u moet volgen. Dit is om de mensen om u heen en uzelf veilig te houden. Een aantal dingen die u moet doen om uw veiligheid te garanderen, zoals bijvoorbeeld het ten alle tijden gebruiken van zuurbestendige handschoenen en een gezichtsmasker. Omdat salpeterzuur enorm zuur is, moet het ook worden opgeslagen en vervoerd in een materiaal waar salpeterzuur niet doorheen kan bijten, zoals bijvoorbeeld een glazen fles.

Om heftige reacties te voorkomen, is het een aanrader salpeterzuur uit de buurt te houden van basen en metalen. Omdat zoals eerder al aangegeven, salpeterzuur door veel materialen heen bijt, is het niet aan te raden om een normale pomp te nemen, maar adviseren wij u een pomp die speciaal is aangepast aan de zure aard van salpeterzuur.

microdos slangenpomp

Pluspunten van salpeterzuur doseren

  • Uitermate zure stof.
  • Kan pH waardes intact houden, indien het in kleine hoeveelheden wordt toegevoegd.

Minpunten van salpeterzuur doseren

  • Gevaarlijke stof.
  • Gevaarlijk corrosief op de ogen en huid.
  • Veeleisende stof.

Salpeterzuur doseren met een slangenpomp

Het is bij alle stoffen die de pH waarden beïnvloeden, aangeraden een speciale pomp te kopen om problemen te voorkomen. Ook hierbij is dat het geval. Dit zal uw veiligheid vergroten en natuurlijk ook die van de mensen om u heen. Heeft u er interesse in? Of wilt u er meer over weten? Klik dan hier.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl