Veelgestelde vragen

Slangenpomp Capaciteit

Wat is de slangenpomp capaciteit?

De slangenpomp capaciteit (ook wel debiet genoemd) is de hoeveelheid vloeistof die per tijdseenheid verpompt kan worden. De capaciteit van een slangenpomp wordt vaak weergegeven in liters per uur of per minuut. De totale capaciteit wordt vaak bepaald door een tweetal kenmerken, namelijk:

  • Het toerental van het wiel.
  • De binnendiameter van de peristaltische slang waardoor de vloeistof wordt bewogen.

Er bestaat een zeer breed assortiment aan slangenpompen die kunnen verschillen in capaciteit. Zo zijn er kleine slangenpompen die minder dan een liter per uur kunnen halen, maar er bestaan ook high flow slangenpompen die een capaciteit hebben van meerdere kuubs per uur.

Berekening Debiet Slangenpomp

Als de slang volledig is gevuld grijpt de volgende roller aan en wordt de vloeistof tussen twee rollers opgesloten. Het volume dat tussen de rollers opgesloten zit, is een vast gegeven en zal met Newtonse vloeistoffen zeer constant zijn. Het debiet van een slangenpomp wordt dan bepaald door dit volume te vermenigvuldigen met het toerental van de pomp.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Slangenpomp kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische pompen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Voor iedere portemonnee en voor iedere doseertoepassing. Bekijk hieronder een aantal van onze meest populaire slangenpompen van de merken Microdos en Watson Marlow.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl