Veelgestelde vragen

Peristaltische Slang Vervangen

Ik wil de peristaltische slang van mijn slangenpomp vervangen. Waar moet ik op letten?

De peristaltische slang is het belangrijkste gedeelte van een slangenpomp en ook het onderdeel van een slangenpomp dat regelmatig gecontroleerd moet worden. Dat is te wijten aan het feit dat de slangenpomp eigenlijk het enige gedeelte is wat in aanraking komt met vloeistoffen die materialen kunnen aantasten. Daarnaast ontstaat er ook slijtage doordat een de schoenen/nokken van een slangenpomp continu tegen de peristaltische slang drukken. De slang veert daardoor steeds in en uit en slijt.

Er zijn diverse materialen beschikbaar welke als peristaltische slang worden gebruikt. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Daarbij is met name de chemische bestendigheid van zeer groot belang. Gebruikt u bijvoorbeeld een slang voor het doseren van een vloeistof met een hoge corrosiviteit zoals bijvoorbeeld zuren en basen, dan is het essentieel te kiezen voor een materiaal dat hier tegen bestand is. Bent u er niet zeker of een bepaald materiaal bestand is tegen een corrosieve vloeistof, probeer dan eens de onderdompelingstest.

Er zijn slangenpompen die werken met zogenaamde slangelementen. Dit is een een stuk peristaltische slang wat precies op lengte is gemaakt en is voorzien van slangtules of inserts. Het voordeel is dat deze snel te wisselen zijn en altijd passen. Het alternatief is continue slang. Dit wordt veel ingezet binnen de voedingsmiddelen en pharma sector. Continue slang kent nooit dode hoeken en is goed te cippen. Niet zelden wordt er binnen deze bedrijfstakken gekozen voor single use slang, ofwel continueslang die na gebruik weg wordt gegooid.

Verder is ook de slijtvastheid van het materiaal natuurlijk van belang. Dit is ook van invloed op de levensduur van een peristaltische slang.

Peristaltische slang kopen

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische slangen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Bekijk hieronder een aantal van onze peristaltische slangen die geschikt zijn voor pompen van o.a. Microdos, Watson Marlow en slangenpomp van ander fabrikanten. Deze peristaltische slangen zijn gemaakt van silicone/santopreen en hebben elk hun eigen chemische bestendigheid tegen aggressieve chemische vloeistoffen.

Peristaltische Slang Silicone

Peristaltische Slang Silicone

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn silicone materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Peristaltische Slang Santopreen

Peristaltische Slang Santopreen

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn santoprene materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Pompkop Peristaltische Pomp

Watson Marlow Qdos 30 Pompkop

Pompkop die is gemaakt voor slangenpompen van Watson Marlow. Beschikt over lekdetectie en is zeer eenvoudig te installeren. Gepatenteerd systeem voor snelle vervanging.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl