Veelgestelde vragen

Wat is een slangenpomp?

Wat is een peristaltische pomp?

Een peristaltische pomp, ook wel bekend als een slangenpomp, is een pomp die speciaal bedoeld is voor het doseren van vloeistoffen. De peristaltische doseerpomp dankt zijn naam aan de aandrijving waarmee de vloeistof door de pomp wordt bewogen. Een peristaltische beweging kennen we met name van de manier waarop bijvoorbeeld voedsel door het lichaam wordt bewogen en wordt in de Van Dale wordt peristaltiek als volgt omschreven: “Peristaltiek is de knijpende beweging van een buisvormig orgaan die ervoor zorgt dat het voedsel vooruitkomt in het maag-darmstelsel of urine in de ureter tussen nierbekken en blaas.”

Deze knijpende beweging wordt ook in de peristaltische pomp gebruikt om vloeistoffen te transporteren. Dit principe wordt in de pomp gerealiseerd door middel van een draaiend wiel met nokken die op de slang drukken. Hierdoor onstaat er een aanzuigende beweging aan de ene kant en een uitvoer aan de andere kant. Doordat de vloeistof eigenlijk alleen maar in aanraking komt met de pompslang is er weinig kans op lekken en is de peristaltische pomp ook zeer kostenefficiënt.

Er zitten echter nog een hoop andere voordelen aan het principe waarop een peristaltische pomp werkt. Zo is het een zeer interessante oplossing om continu dezelfde hoeveelheid te kunnen doseren en zijn er ook mogelijkheden om de capaciteit (liters/uur). Zo kan je het aantal rotaties verhogen en kan je een grotere peristaltische slang gebruiken. Daarnaast is het door het principe van de peristalitiek ook mogelijk om de richting aan te passen. Dit doe je door simpelweg de draairichting van het wiel om te draaien.

Aandrijving Slangenpomp

Peristaltische pomp kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische pompen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Voor iedere portemonnee en voor iedere doseertoepassing. Bekijk hieronder een aantal van onze meest populaire slangenpompen van de merken Microdos en Watson Marlow.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl