Kenniscentrum

Natriumhypochloriet doseren

De oorsprong van natriumhypochloriet

Natriumhypochloriet is een stof, aangeraden om te gebruiken bij bijvoorbeeld reiniging, desinfectie en zwembadreiniging. Officieel is natriumhypochloriet voor het eerst ontdekt en ontwikkeld tot een ander product in 1785. Toentertijd werden van natriumhypochloriet diverse middelen gemaakt om vooral katoen te bleken. Toen meer mensen erachter kwamen hoe goed natriumhypochloriet werkte bij het bleken, ontplofte de markt. Zelfs nu wordt natriumhypochloriet nog gebruikt voor het maken van reinigings- en desinfecteermiddelen.

Natriumhypochloriet doseren

Chloorbleekmiddel, chloorbleekwater en nog veel meer benamingen voor Natriumhypochloriet. Toch verschilt elke benaming. Het verschil ertussen zit hem in de hoeveelheid natriumhypochloriet die erin zit. Toch werken te allemaal op hun eigen manier om hun taak te volbrengen.

Het probleem van natriumhypochloriet is wel, dat het een bijtende en instabiele stof is. Wil je dus dat je slangenpomp langer meegaat, wordt aangeraden om een speciale slangenpomp te kopen voor natriumhypochloriet. Het mag dan wel bijtend en instabiel zijn, het is niet brandbaar, wat het natuurlijk al een stuk makkelijker maakt. Toch moet je er wel mee oppassen, want het kan wel worden verbrand en ontleedt tot verschillende gassen, wat waarschijnlijk niet de bedoeling is. Iets wat wel gevaarlijk is aan natriumhypochloriet is het een oxidatiemiddel is, waardoor het dus reageert op brandbare en reducerende stoffen. Hierom wordt natriumhypochloriet vaak onder vele condities vervoerd, opgeslagen en gebruikt. Omdat het zo’n sterk middel is, bijt het door het materiaal van een normale doseerpomp heen. Het wordt dus aangeraden om een doseerpomp te kopen die voldoet aan de specificaties die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het natriumhypochloriet er niet doorheen bijt.

microdos slangenpomp

Pluspunten van natriumhypochloriet doseren

  • Is handig met het beïnvloeden van pH waardes.
  • Uitermate sterke oxidant.
  • Het is een eenvoudige doseringsstof.
  • Kan zonder druk worden opgeslagen/vervoerd, indien het ter plaatste wordt gemaakt.

Minpunten van natriumhypochloriet doseren

  • Reageert gevaarlijk op brandbare en reducerende stoffen.
  • Is basisch, waardoor het door veel materialen heen kan bijten.

Natriumhypochloriet doseren met een slangenpomp

Let bij het kopen van een speciale pomp voor natriumhypochloriet ten alle tijden op de specificaties, zodat het geen gevaar vormt voor u en mensen in uw omgeving.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl