Veelgestelde vragen

Slangenpomp voor Water

Slangenpomp voor water. Waar moet ik op letten?

Bent u op zoek naar een slangenpomp die alleen water hoeft te doseren? In dat geval bestaan er een groot aantal interessante slangenpompen die u kunnen helpen bij het (automatisch) doseren. Voor de aanschaf van een nieuwe slangenpomp moet u altijd rekening houden met een aantal kenmerken. Hierbij een aantal tips voordat u een slangenpomp voor water aanschaft:

  • Peristaltische slang: Over het algmeen is water niet een corrosieve vloeistof die beschadigend kan zijn voor de peristaltische slang. In dit geval moet een siliconen slang voldoende zijn.
  • Capaciteit: Hoeveel water moet de slangenpomp per uur kunnen verpompen? Oftewel, welke capaciteit moet de peristaltische pomp hebben? Dit is van zeer groot belang bij de keuze van de juiste slangenpomp. Enerzijds is dit afhankelijk van het aantal rotaties van de rotor van de slangenpomp en anderszijds afhankelijk van de dikte van de slang. Denk dus goed na over hoeveel water u per uur wil doseren.
  • Temperatuur: Wat is de temperatuur van het water dat u gaat verpompen? Ook hier geldt dat een silicone peristaltische slang in de meeste gevallen voldoende zal zijn.
  • Druk: Onder hoeveel druk wilt u water doseren? Dit is van belang wanneer u een slangenpomp aanschaft. Wanneer de slangenpomp eigenlijk een te lage druk kan leveren in vergelijking met de druk die op de leiding staat kan er eigenlijk niks worden gedoseerd. Kies daarom de juiste druk bij de aankoop van uw slangenpomp.
  • Aansturing: Slangenpompen verschillen op basis van een groot aantal kenmerken. Zo beschikken een aantal slangenpompen over bijvoorbeeld een timer waarmee u de doseringstijd kunt regelen. Daarnaast zijn sommige slangenpompen aangesloten op sensoren die de waarden van een vloeistof meten en zo weten of ze wel of geen extra water moeten toevoegen. Afhankelijk van wel of geen aansturing is het belangrijk om dit ook mee te nemen in uw keuze voor de perfecte slangenpomp.

Onze aanbevolen slangenpomp voor water

Wij bieden een breed scala aan slangenpompen die uitstekend geschikt zijn voor de meest uiteenlopende doseertaken. Wanneer u water wilt doseren met behulp van een slangenpomp kunnen wij u o.a. de volgende peristaltische doseerpompen aanbieden.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl