Kenniscentrum

Citroenzuur doseren met Slangenpomp

De oorsprong van citroenzuur

Citroenzuur, een van de weinige natuurlijke zuren. Deze zuur komt voor uit citrusvruchten, wat hem wat zwakker maakt dan de gemiddelde zuur. Het organische heeft wel een pluspunt, het kan namelijk worden gebruikt als een conserveermiddel en een antioxidant. Ook komt citroenzuur voor op bijna overal in de wereld, citroenzuur zit namelijk in bijna elk levend wezen. Ook wij, bevatten citroenzuur in ons lichaam wat we zelf aanmaken en omzetten.

Citroenzuur doseren

Citroenzuur is een van de zwakkere zuren van het geheel, maar de zwakte van deze zuur, maakt het wel een veelzijdige zuur om te gebruiken. Deze kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het regelen van de pH waarde, schoonmaakmiddel, anti-kalkmiddel enzovoort. Zelfs al is citroenzuur een zwakkere zuur, dit betekend niet dat het ongevaarlijk is. Sterker nog, het is net zo gevaarlijk als de rest van de zuren. Citroenzuur bevat ook een corrosieve stof die gevaarlijk is voor vooral huid en ogen.

Er zit ook nog een groot pluspunt aan citroenzuur. Het is namelijk een minder veeleisende stof om te bewaren en te vervoeren. Het is geen brandbare zuur, wat het natuurlijk ook al makkelijker maakt om op te slaan. Het enige wat u moet doen is het uit de buurt houden van mensen indien u grote hoeveelheden hebt, zodat de corrosieve stof niemand iets kan aandoen. Al is het niet verplicht, het is ten zeerste aan te raden om een set zuurbestendige handschoenen te dragen bij verplaatsing van grote hoeveelheden citroenzuur, om ervoor te zorgen dat er niets/bijna niets mis kan gaan.

microdos slangenpomp

Pluspunten van citroenzuur doseren

  • Een uitermate veelzijdige stof.
  • Het is een organische zuur.
  • Handige pH waarde regelaar.
  • Een minder veeleisende zuur.

Minpunten van citroenzuur doseren

  • Het blijft een gevaarlijke stof.
  • De corrosieve aard blijft gevaarlijk bij aanraking met de huid of ogen.
  • Citroenzuur doseren met een slangenpomp.

Citroenzuur doseren met een slangenpomp


Zelfs al bijt citroenzuur niet heel snel door een materiaal heen, toch is het aangeraden om een speciale pomp te kopen, wilt u de slangenpomp langer intact houden. Natuurlijk is een doseerpomp ook mogelijk, hiervoor hebben wij ook een site. Heeft u interesse? Bekijk dan eens ons aanbod in de webshop!

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl