Kennisbank

Slangenpomp Prijzen

Wat zijn de prijzen van een slangenpomp en hoe worden deze bepaald?

De prijzen van slangenpomp kunnen flink variëren. Je hebt namelijk modellen vanaf 79,95 euro, maar je hebt ook modellen die de 1000 euro overstijgen. De goedkopere en duurdere modellen verschillen op de volgende punten van elkaar:

  • Capaciteit: De capaciteit maakt natuurlijk een groot verschil. De slangenpompen met een capaciteit van 4000 liter per uur zijn vaak duurder dan de modellen die maximaal 20 liter per uur kunnen verpompen. De capaciteit is afhankelijk van de dikte van de peristaltische slang en het maximale toerental dat het wiel van de slangenpomp kan draaien.
  • Druk (opvoerdruk): De maximale druk die de slangenpomp kan leveren is ook een van de kenmerken die zeer belangrijk is bij het bepalen van de prijs van de slangenpomp. Vaak heb je een slangenpomp met een hoge druk nodig als er vloeistoffen omhoog gepompt moeten worden.
  • Materiaal: Voornamelijk het materiaal van de peristaltische slang is belangrijk. Wil je corrosieve/abrasieve vloeistoffen verpompen met een slangenpomp? Dan is het belangrijk om een peristaltische slang te kiezen met een bepaalde chemische bestendigheid. Kies bijvoorbeeld voor silicone of EPDM materiaal bij de keuze van een peristaltische slang. Deze zijn vaak beter bestendig tegen de vloeistoffen met een hogere corrosiviteit.
  • Timer: Veel slangenpompen bevatten een ingebouwde timer waarmee vloeistoffen op specifieke tijdstippen automatisch kan worden gedoseerd.
  • Ingebouwde meter: Er zijn ook slangenpompen die een ingebouwde meter hebben voor bijvoorbeeld redox- en PH waarde. Doordat slangenpompen zijn voorzien van deze meters kunnen ze geheel automatisch de te doseren hoeveelheid aanpassen aan de gemeten waardes.

Vloeistofpomp kopen?

Wij bieden een breed assortiment aan vloeistofpompen van diverse hoogwaardige merken. In onze webshop kan je verdringerpompen vinden voor iedere doseertaak. Of u nu op zoek bent naar een slangenpomp met een lage capaciteit of een industriële pomp met een hoge capaciteit en ATEX certificering.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Ruime Voorraad
Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd. Ook doseerpompen en UV systemen kunnen we direct vanuit voorraad leveren, zodat u snel aan de slag kunt!
Advies op maat
Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!
Ruime ervaring
Dutch Water Tech is al jarenlang betrokken bij diverse waterbehandelingsprojecten voor o.a. gemeenten, maar ook bij het leveren van doseeroplossingen. Met die ervaring kunnen we u altijd van het juiste advies voorzien.
Previous
Next

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl