Veelgestelde vragen

Slangenpomp Onderhoud

Slangenpomp onderhoud: Wat is de beste manier?

Omdat een slangenpomp slechts over een peristaltische slang en niet over kleppen, membranen, pakkingen en andere onderdelen beschikt die regelmatig onderhoud nodig hebben, heeft een slangenpomp niet heel veel onderhoud nodig. Een onderdeel wat echter wel gevoelig is voor slijtage is de peristaltische slang. Het is daarom belangrijk dat deze peristaltische slang regelmatig wordt gecontroleerd.

De peristaltische slang in een slangenpomp is misschien wel het belangrijkste onderdeel, omdat dit het enige onderdeel is dat in contact komt met de te doseren vloeistof. Is uw slangenpomp veel agressieve of corrosieve vloeistoffen aan het doseren? Houd er dan rekening mee dat dit invloed heeft op de levensduur van een peristaltische slang. Uiteraard geldt hiervoor dat hoe beter het gekozen materiaal geschikt is, des te langer de slang mee gaat. Daarnaast heeft de draaisnelheid ook invloed op de levensduur van de peristaltische slang. Hoe meer de slangenpomp draait, hoe vaker de de peristaltische slang wordt ingedrukt en weer terug moet veren. Na enige tijd is deze dan toe aan vervanging. De peristaltische slang is gelukkig eenvoudig te vervangen. Ook hiervoor zijn diverse methoden, want het is afhankelijk of uw pomp een slangelement heeft, of bijvoorbeeld een continue slang, zoals vaak in de pharma of voedingsmiddelen industrie.

Peristaltische slang kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische slangen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Bekijk hieronder een aantal van onze peristaltische slangen die geschikt zijn voor pompen van o.a. Microdos, Watson Marlow en slangenpomp van ander fabrikanten. Deze peristaltische slangen zijn gemaakt van silicone/santopreen en hebben elk hun eigen chemische bestendigheid tegen aggressieve chemische vloeistoffen.

Peristaltische Slang Silicone

Peristaltische Slang Silicone

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn silicone materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Peristaltische Slang Santopreen

Peristaltische Slang Santopreen

Deze peristaltische slang is beschikbaar voor een breed aantal slangenpompen en is door zijn santoprene materiaal zeer bestendig tegen diverse chemische vloeistoffen.

Pompkop Peristaltische Pomp

Watson Marlow Qdos 30 Pompkop

Pompkop die is gemaakt voor slangenpompen van Watson Marlow. Beschikt over lekdetectie en is zeer eenvoudig te installeren. Gepatenteerd systeem voor snelle vervanging.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl