Kennisbank

Zwavelzuur doseren

Zwavelzuur doseren met een slangenpomp

De oorsprong van zwavelzuur

Een van de meest bekende en sterkste zuren die er is, Zwavelzuur. Zwavelzuur is geen product dat op de aarde wordt geproduceerd door de natuur. Het is enkel te vinden in een verdunde versie. Zwavelzuur werd voor het eerst ontdekt in de 8ste eeuw en kent ondertussen a veel toepassingen, zoals mestproductie, afvalverwerking, olie raffinaderij etc. Ook kan het worden gebruikt voor verharding van papier of bij verwijdering van roest in autofabrieken.

Zwavelzuur doseren

Zwavelzuur is een gevaarlijke stof. Het is een sterke oxidator en corrosief. Hierom moet er goed worden opgelet wat er gebeurt met het product en waar het mee wordt vervoerd, opgeslagen etc. Want zelfs al is zwavelzuur van zichzelf geen brandbare stof, het kan in combinatie met diverse materialen toch een brand of zelfs een explosie veroorzaken.  Het is een sterk zuur, maar een nog sterkere corrosieve hygroscopische vloeistof. Zwavelzuur is uitermate gevaarlijk, voor vele materialen en vooral voor de huid en ogen.  Zwavelzuur is een enorm zure stof, maar kan in kleine hoeveelheden worden gebruikt om de pH waardes op peil te houden.

Er moet met veel rekening worden gehouden, op moment van opslag of vervoer. Zo mag het bijvoorbeeld niet in een ruimte worden opgeslagen of vervoerd met brandbare, reducerende of sterk oxiderende stoffen. Basen, metalen, voeding en voedingsmiddelen kan ook voor hetzelfde effect zorgen dus moet ook uit de buurt worden gehouden. Ook mag het enkel worden opgeslagen in of een glazen fles of een roestvrijstalen vat. Zwavelzuur mag enkel worden opgeslagen in een ruimte met een betonnen vloer, om te voorkomen dat er oxiderende stoffen binnen kunnen komen.

Zwavelzuur doseren: Pluspunten

  • Het is heel veelzijdig.
  • Handig om de pH meter op peil te houden.
  • Sterke oxidator.

Zwavelzuur doseren: Minpunten

  • Het is een extreem gevaarlijke stof.
  • Het is een corrosieve stof, die extreem reageert op huid en ogen.

Slangenpomp kopen?

Wij bieden een breed assortiment aan vloeistofpompen van diverse hoogwaardige merken. In onze webshop kan je verdringerpompen vinden voor iedere doseertaak. Of u nu op zoek bent naar een slangenpomp met een lage capaciteit of een industriële pomp met een hoge capaciteit en ATEX certificering.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl