Veelgestelde vragen

Slangenpomp Toepassingen

Voor welke toepassingen worden slangenpompen gebruikt?

Een slangenpomp is breed inzetbaar. Daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig waardoor ze zeer interessant zijn voor diverse industrieën en branches. Branches die gebruik maken van slangenpompen zijn o.a.:

  • Pharmaceutische industrie: De pharmaceutische industrie heeft vooral baat bij een slangenpomp doordat deze aseptisch zijn en kunnen worden uitgevoerd met goedgekeurde slangen. Niet zelden wordt in de pharma gebruik gemaakt van single use slangen, ofwel peristaltische slangen welke na de batch worden vervangen. Zo is opmenging niet mogelijk. Uiteraard zijn ook de nauwkeurigheid en hoge chemische resistentie belangrijk. Dit maakt het mogelijk om corrosieve vloeistoffen nauwkeurig te kunnen doseren. Daarnaast zijn slangenpompen ook zeer geschikt met betrekking tot veiligheid. Dit komt doordat de vloeistoffen namelijk alleen in aanraking komen met een peristaltische slang. Een slangenpomp is dus een ideale manier om vloeistoffen op een veilige en steriele manier te verpompen.
  • Research en ontwikkeling: Ook hier geldt dat slangenpompen uitermate geschikt zijn voor deze branche, omdat het een breed scala aan vloeistoffen kan doseren. Denk bijvoorbeeld corrosieve en abrasieve vloeistoffen. Verder is een slangenpomp ook zeer geschikt voor vloeistoffen met een hogere viscositeit, zoals bijvoorbeeld diverse oliën.
  • Procesindustrie: Door de hoge nauwkeurigheid van de slangenpomp kan er in de procesindustrie precies de juiste hoeveelheid vloeistof gedoseerd worden. Ander groot voordeel is dat een slangenpomp zelf aanzuigend is, wat deze pomp interessant maakt voor automatische processen. Verder is ook het lage onderhoud een interessant voordeel. Alles bij elkaar dus een zeer interessante doseerpomp voor de procesindustrie.
  • Afvalwaterbehandeling: De behandeling van afvalwater in diverse industrieën is vereist voordat het geloosd kan worden. Hiervoor moeten diverse chemische vloeistoffen aan het water toegevoegd worden. Met de juiste slangenpomp is het mogelijk om geheel geautomatiseerd deze vloeistoffen toe te voegen. Op deze manier kan afvalwater op een dusdanige manier behandeld worden dat het geloosd mag worden volgens de richtlijnen. Voor deze toepassing is het zeer belangrijk dat de gebruikte peristaltische slang een hoge chemische bestendigheid heeft. Binnen waterzuiveringen worden vaak vloeistoffen gebruikt die corrosief zijn, zoals coagulanten, zuren en basen.
  • Voedingsindustrie: Voor de voedingsindustrie zijn slangenpompen ideaal. Niet alleen kunnen ze heel nauwkeurige vloeistoffen doseren binnen een productieproces, maar ook op een zeer hygiënische manier. Diverse uitvoeringen slangenpompen zijn goed te CIPpen met schoonmaakmiddelen en kennen geen dode hoeken. Uiteraard is het mogelijk food-grade slangen toe te passen waar nodig.

Slangenpomp kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan peristaltische pompen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Voor iedere portemonnee en voor iedere doseertoepassing. Bekijk hieronder een aantal van onze meest populaire slangenpompen van de merken Microdos en Watson Marlow.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl