Veelgestelde vragen

Zelfaanzuigende pomp

Wat is een zelfaanzuigende pomp?

Een slangenpomp is een zelfaanzuigende doseerpomp, maar wat wil dit nou precies zeggen? En hoe verschilt dit van andere pompen? Dat een slangenpomp zelfaanzuigend is betekent dat de pomp automatisch vloeistoffen kan oppompen en vervolgens kan transporteren naar een andere locatie. Door de draaiende beweging van de rotor wordt door de schoen of nok de pompslang gesloten en wordt vervolgens de vloeistof in voorwaartse richting verdrongen. Door het herstellende vermogen van de slang opent deze zich weer en zuigt daarmee nieuwe vloeistof aan. Dit principe zorgt voor het zelfaanzuigende effect van de slangenpomp. Dit zelfaanzuigende effect kan vrij krachtig zijn. Testen laten namelijk zien dat de aanzuighoogte van een slangenpomp meer dan 6 km (!) kan zijn.

Slangenpomp kopen?

Wij bieden een breed aanbod aan zelfaanzuigende peristaltische pompen en andere accessoires en spare parts voor uw slangenpomp of doseerinstallatie. Voor iedere portemonnee en voor iedere doseertoepassing. Bekijk hieronder een aantal van onze meest populaire slangenpompen van de merken Microdos en Watson Marlow.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 120

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Seko PSH

Peristaltische pomp met een aanpasbare flow rate met een capaciteit van 30 tot maar liefst 120 (!) liter per uur. Betrouwbaar en een hoge prijs-kwaliteit verhouding.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl