Wat kan ik doseren met een slangenpomp?

De slangenpomp is geschikt voor het doseren van een zeer uiteenlopend gamma aan vloeistoffen. Het enige onderdeel van deze peristaltische doseerpomp wat contact maakt met de vloeistof is de peristaltische slang. Het is dan wel van belang het juiste materiaal te kiezen! Beschikbare materialen zijn, afhankelijk van het merk, Santoprene, Silicone, EPDM etc.

Wilt u weten welk materiaal geschikt is voor uw toepassing? Kijkt u dan in deze tabel.

Op onze webshop vindt u slangenpompen met een range van 1 tot 400 liter per uur. Van een zeer eenvoudige slangenpomp met aan/uit tot 4-20 mA aangestuurde pompen welke speciaal ontworpen zijn voor de inzet binnen de industrie. De Qdos van Watson Marlow is zo’n doseerpomp.

De slangenpomp wordt in veel sectoren gebruikt voor de dosering van vloeistoffen. Van de industriële sector tot in de achtertuin bij bijvoorbeeld het toevoegen van chloor aan uw zwembad.

Welke vloeistoffen kunt u doseren met de slangenpomp? Hieronder een aantal veelgebruikte toepassingen. Klikt u op de tekst voor meer uitleg over de dosering van de specifieke vloeistof.

  • Waterstofperoxide doseren
  • Chloor doseren
  • Zoutzuur doseren
  • Zwavelzuur dosering
  • Dosering van vlokmiddel of coagulant

Hoewel de slangenpomp zeer geschikt is voor het doseren van zeer diverse vloeistoffen zijn er sommige toepassingen niet geschikt voor de slangenpomp. Hoge drukken (> 10 bar) zijn voor veel slangenpompen niet haalbaar. Het is dan beter om bijvoorbeeld een membraandoseerpomp in te zetten. U kunt er meer informatie over vinden op www.doseerpomp.net.

Op zoek naar een slangenpomp?

Eenvoudige slangenpomp: MP2-r

Geschikt voor eenvoudige doseertaken. Instelbare flow. Aan/uit. Diverse uitvoeringen.

Al vanaf €99,-

Qdos 30: PLC aanstuurbaar

High end slangenpomp. 4-20 mA. 0-10V. Max 7 bar. 30 l/u. Geschikt voor industrie.

vanaf €1385,-

SEKO PSH slangenpomp

Instelbare flow tot 120 l/u. 0,1 bar. Aan/uit. Resistente norprene of sekobril slang.

Voor €378,-