Veelgestelde vragen

Kostprijs Slangenpomp

Wat is de gemiddelde kostprijs van een slangenpomp?

Slangenpompen staan bekend om het feit dat ze niet heel veel kosten. U heeft bijvoorbeeld vanaf 120 euro al een zeer interessante slangenpomp die gebruikt kan worden voor de meest uiteenlopende doseertaken. Daarnaast zijn slangenpompen ook zeer interessant vanwege de lage onderhoudskosten. Het enige onderdeel wat namelijk weleens vervangen moet worden is namelijk de peristaltische slang waardoor de vloeistof wordt verplaatst. Afhankelijk van het gebruik en de te verpompen vloeistof verslijt de peristaltische slang waardoor deze (regelmatig) vervangen dient te worden. In vergelijking met andere doseerpompen waarbij er vaak ook andere onderdelen in aanraking komen met de te verpompen vloeistoffen is dit dus een zeer interessante pomp die weinig onderhoudskosten heeft.

Welke kenmerken bepalen de kostprijs?

Slangenpompen zijn zeer veelzijdig en beschikken daarom over een aantal uiteenlopende functionaliteiten. Al deze functionaliteiten/kenmerken hebben weer invloed op de kostprijs van een slangenpomp. Deze kenmerken zijn o.a.:
 
  • Zelf-aansturend: Kan een slangenpomp zichzelf aansturen of moet het zijn signaal vanuit een ander systeem halen zoals bij inbouw? Dit is vaak een onderdeel wat veel invloed heeft op de kostprijs van een slangenpomp. Zo is het bijvoorbeeld bij industrieel gebruik vaak ook van belang dat er zeer nauwkeurig gedoseerd moet worden of moet er juist gedoseerd worden op basis van bepaalde vloeistofwaarden. Met een zelfaansturende slangenpomp is dit in veel gevallen al ingebouwd. Zo kunnen slangenpompen al beschikken over een timer, automatische pH regeling (voor zwembaden) en Redox regelingen.
  • Capaciteit van de slangenpomp: De capaciteit oftewel het aantal liter per uur dat kan worden gedoseerd is ook een zeer belangrijk kenmerk wat de kostprijs van een slangenpomp ook sterk kan beinvloeden. Meestal is dit type slangenpomp bedoeld voor industriele doeleinden, omdat hier vaak grotere doseertaken worden gebruikt.
  • Materiaal van peristaltische slang: Het materiaal van de peristaltische slang is afhankelijk van de vloeistof die u wilt doseren. De duurdere materialen die beschikken over een hogere chemische bestendigheid kunnen vaak net iets duurder zijn dan de ‘eenvoudige’ siliconen slangen die vaak minder goed bestand zijn tegen corrosieve vloeistoffen. Ook dit is dus van invloed op de kostprijs van de slangenpomp.
Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Peristaltische pomp kopen?

Wij bieden een breed assortiment aan peristaltische pompen van diverse hoogwaardige merken. In onze webshop kan je peristaltische pompen vinden voor iedere doseertaak. Of u nu op zoek bent naar een slangenpomp met een lage capaciteit of een industriële pomp met een hoge capaciteit en ATEX certificering.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Advies op maat

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!

Ruime voorraad

Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd.

Ervaren

We hebben al diverse gemeenten en bedrijven geholpen met waterbehandeling en doseren.

Klanttevredenheid

Geen gezeur. Bent u niet tevreden? Dan zorgen we dat u dat wel wordt. Kijk ook eens bij onze recencies!

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl