Veelgestelde vragen

Voor- en nadelen Slangenpomp

Wat zijn de voordelen en nadelen van een peristaltische pomp?

Slangenpompen of peristaltische pompen zijn zeer veelzijdige pompen om vloeistoffen te kunnen verpompen. De voordelen van slangenpompen zijn:

  • Het grote voordeel van een slangenpomp is dat alleen de slang contact maakt met de verpompen vloeistof, andere onderdelen van de pomp kunnen dus niet in contact komen met (corrosieve) vloeistoffen.
  • Lage onderhoudskosten, omdat de slang in de slangenpomp zelfsmerend is en er geen terugslagkleppen nodig zijn.
  • Een slangendoseerpomp is zelfaanzuigend.
  • Slangenpompen zijn er in verschillende soorten en maten, dus er is voor iedere toepassing, maar ook voor iedere portemonnee.
  • De slangenpomp mag drooglopen.
  • De draairichting van de nokken of de schoenen en daarmee pomprichting kan worden omgedraaid. De hoeveelheid te verpompen vloeistof kan nauwkeurig worden bepaald. Ook geschikt voor vloeistoffen met vast deeltjes.
  • Afhankelijk van de chemische resistentie van de slang kunnen er ook zeer agressieve vloeistoffen worden verpompt.
  • Het debiet (opbrengt) kan worden ingesteld door de peristaltische slang een slang te kiezen met een hogere of lagere binnendiameter.

De nadelen van een slangenpomp zijn:

  • De vloeistofstroom is alleen pulserend en niet continu.
  • De slangenpomp kent een relatief lage opbrengst voor zijn grootte.

Vloeistofpomp kopen?

Wij bieden een breed assortiment aan vloeistofpompen van diverse hoogwaardige merken. In onze webshop kan je verdringerpompen vinden voor iedere doseertaak. Of u nu op zoek bent naar een slangenpomp met een lage capaciteit of een industriële pomp met een hoge capaciteit en ATEX certificering.

Microdos MP2-R Slangenpomp

Microdos MP2-R

Deze peristaltische slang is onze best verkopende slangenpomp en is door zijn brede inzetbaarheid zeer interessant voor een groot aantal doseertoepassingen.

Watson Marlow QDOS30 Slangenpomp

Watson Marlow Qdos 30

Deze hoogwaardige slangenpomp biedt tal van aansturingsmogelijkheden. De QDOS is een interessante slangenpomp die u heel nauwkeurig kunt instellen.

Microdos MP1 Slangenpomp met Timer

Microdos MP1 met Timer

Deze peristaltische slang is ideaal voor terugkerende doseertaken. Deze slangenpomp is zelfsturend en kan maximaal 10 programma's gedurende 7 dagen afdraaien.

Waarom Dutch Water Tech?

Ruime Voorraad
Al onze producten zijn vrijwel altijd op voorraad en daarom snel geleverd. Ook doseerpompen en UV systemen kunnen we direct vanuit voorraad leveren, zodat u snel aan de slag kunt!
Advies op maat
Hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? We helpen u graag!
Ruime ervaring
Dutch Water Tech is al jarenlang betrokken bij diverse waterbehandelingsprojecten voor o.a. gemeenten, maar ook bij het leveren van doseeroplossingen. Met die ervaring kunnen we u altijd van het juiste advies voorzien.
Previous
Next

Vragen of een offerte nodig?

0164 770 865
info@dutchwatertech.nl